Clădirea în care funcționează sediul firmei Geiger din Sibiu este rezultatul renovării și extinderii unei foste vile construite în sistem Fachwerk. Intrarea principală în actuala clădire de birouri se face prin grădina de iarnă a fostei vile.
Înțelegând valoarea culturală deosebită a imobilului din Sibiu, strada Mitropoliei nr. 17, OAR Filiala Sibiu-Vâlcea a achiziționat spațiul din acest imobil în anul 2012 cu scopul…
Prima zonă industrială a orașului Sibiu s-a dezvoltat în zona extra muros, la nord de incinta fortificată și la sud de râul Cibin. În această zonă, începând cu anul 1875…
Belleville evocă numele unui cartier din estul Parisului, un loc particular pentru domeniile creative ale societății. Belleville se traduce prin oraș frumos.Formarea și experiențele profesionale pe care le-am dobândit…
Suntem o echipă de arhitecți, urbaniști și specialiști în conservarea patrimoniului, cu o rețea extinsă de colaboratori, specialiști din domenii complementare. Susținem abordările integrative și trans-discipl inareîn proiectarea de arhitectură și planificarea urbană.
MHS studio a fost înființat în 2010 de Mihai Sima, care a decis să se întoarcă la Sibiu după ce a profesat câțiva ani la București. În 2012, s-a alăturat biroului Raluca Sima (Sabău) după ce a profesat o perioadă scurtă la Cluj-Napoca.
Biroul meu de arhitectură a fost înființat în mai 1990, sub denumirea „ABF Birou de arhitectură Fabini”. În 1991 a devenit SRL, conform legislației de atunci.
Biroul meu de arhitectură a fost înființat în mai 1990, sub denumirea „ABF Birou de arhitectură Fabini”. În 1991 a devenit SRL, conform legislației de atunci.
Din spațiul public, silueta clădirii este una minimalistă, percepută ca un cub, cu o fațadă închisă spre Nord-Vest (spre stradă), dar în spatele căreia se ascund spații care se deschid înspre Sud-Est (spre grădină).
Parcela aferentă imobilului cu locuințe are aliniament către două străzi, iar pe direcția arterei principale există o linie de înaltă tensiune. Zona de protecție a acestei rețele a impus retragerea clădirii față de aceasta cu 18.50 m,
Locuința se află într-o zonă rezidențială, cu parcele ale căror forme și dimensiuni rezultă în urma lotizării unui teren abrupt. Parcela pe care s-a realizat casa este neregulată și de dimensiuni mici, în schimb, are un avantaj important
Apartamentul se află într-un așa-numit „hôtel particulier”, adică în fosta reședință urbană a baronilor Michael și Karl Brukenthal. Clădirea actuală a fost construită în secolul al XVIII- lea,
Gospodăria face parte dintr-un ansamblu turistic compus din gospodării țărănești similare aflate în același sat, care au fost sau urmează a fi transformate în spații de cazare. Întreg ansamblul dorește să ofere confortul modern într-o atmosferă rurală.
Intervenția pe Ansamblul Bisericii Fortificate din Curciu urmărește două direcții de proiectare. În primul rând, o abordare axată pe conservarea existentului, păstrarea valorii istorice a ansamblului de construcții anexe și creșterea calității spațiului arhitectural.
O veche casă țărănească săsească din Transilvania, în mijlocul satului Alma Vii, vizavi de biserica fortificată, aștepta de ceva timp să fie salvată. Drumul ne-a purtat întâmplător spre ea, dar când am văzut-o, am simțit că aveam nevoie de ea
Proprietatea din satul Alma Vii a fost achiziționată în anul 2014. Proiectul de arhitectură a fost realizat de arhitectul Jan Hülsemann. Procesul de renovare a gospodăriei a început în anul 2015, fiind condus pe tot parcursul lui de meșterul Ernst Linzing din satul Mălâncrav