Reamenajarea restaurantului de mic dejun al hotelului cu specific balnear Orizont Cozia din Căciulata, a avut ca temă modernizarea restaurantului de zi existent al hotelului, în suprafață de 220 mp, cu o capacitate de 100 de locuri. Conceptul de amenajare interioară propune o atmosferă diurnă radiantă, cu un aer actual și o simbolistică vernaculară reinterpretată.
Proiectul a urmărit obținerea unui ambient luminos, rafinat, reprezentativ pentru domeniul ospitalității, cu un aer cald și primitor, în care oaspeții hotelului să își petreacă începutul de zi. Designul spațiului este realizat în linii moderne, minimaliste. Pe un fundal calm, liniștitor, în nuanțe neutre de gri și accente de culoare pastel, jocul numeroaselor fibre naturale se împletește cu sclipirea accentelor metalice aurii și argintii. Finisajele cu texturi naturale de lemn și piatră, inspirate de peisajul înconjurător, se îmbină armonios cu eleganța accentelor metalice aurii ale decorului și sclipirea argintie a suprafețelor de sticlă sau oglindă, într-un aer relaxat, lejer.
Sursele de iluminat utilizate în amenajare sunt multiple și variate ca formă și design, depășind rolul strict funcțional al iluminării. Ele devin elemente componente ale decorului, într-o asociere jucăușă de materiale cu texturi contrastante. Imaginea rezultată este memorabilă, asigurând spațiului o identitate vizuală unică. Am considerat mereu luminile ca fiind piesa finală care împodobește spațiul, așa cum o bijuterie înnobilează o ținută.
Text: Alexandra Zamfirescu
Beneficiar: Ardava SRL - Hotel Orizont
Autor proiect de amenajare de interior: AZSTUDIO Arhitectură și design I arh. Alexandra Zamfirescu
An finalizare: 2024
Credit foto: Alexandru Petrescu